top of page
carme-colldecarrera-codina-pintora-catal

Carme Colldecarrera Codina

La meva pintura es basa en l’informalisme, que és una corrent d’art abstracte que expressa sensacions, emocions i estats d’ànim. L’important no és la pintura en sí, sinó el gest que realitzes per expressar-te. Per això, els pintors informalistes valorem més l’acció i el gest de pintar que el resultat final de l’obra.

Els meus pintors de referència actualment són Antoni Tàpies, Josep Guinovart i Hans Hartung, entre altres.

A les meves obres, doncs, veureu que l’expressivitat pren una gran importància. No hi ha formes sinó colors, que són guiats per la improvització i la investigació. Tenen també molta rellevància els procediments tècnics i materials utilitzats de cada obra. M’agrada investigar treballant processos com els rascats, els rentats, les transparències, el frottage, el degoteig, acumulacions de materials, relleus entre d’altres.

Per a mi és important tenir una gran llibertat de color, on sovint hi domina especialment el negre. M’agrada plasmar la meva obra en grans formats; com més gran és el format, més lliure em sento.

Els materials i el gest de cada quadre ocupen el rol principal de la meva pintura. Gaudeixo utilitzant diferents eines com ara: pinzells gruixuts, rasquetes o fregalls.

M’agrada treballar ràpid de forma intuïtiva perquè considero que l’obra és més efectiva. Valoro l’impacte de les textures.

Vaig néixer a Olot el 1953 i actualment visc a caball entre Olot i Barcelona. De jove vaig estudiar a l’escola Massana i el 2007 em vaig inscriure a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona per investigar en les tècniques d’art abstracte. He exposat a Santa Pau, a Barcelona i a Girona.

 

Actualment pertanyo al col·lectiu d'artistes d’ARTPIRINEUS.

 

AMICS ARTISTES

carme colldecarrera codina 3.jpg
carme colldecarrera codina 4.jpg
bottom of page